O Magdině džemu
Máte rádi babiččiny marmelády, ale vadí vám, že tam babička dává spoustu cukru? Mám to stejně, a tak jsem si začala vařit džemíky svoje.
Jak jsem uvařila první džem
Nikdy jsem nezavařovala a džem jsem jedla jen v palačinkách. To se ale změnilo v létě 2012, kdy jsem čekala svého prvního syna. Všichni okolo mě si mysleli, že musím každý den sníst alespoň kilo ovoce. To samozřejmě nešlo, a tak jsem uvařila svůj první jahodový džem s banánem. Ještě za použití Gelfixu, ale zato s polovičním množstvím cukru, než které předepisoval recept. Byl vynikající. Pak jsem zkusila borůvkový s rybízem, taky byl vynikající. Chutnal nejen mně, ale i všem okolo. Zkoušela jsem další a další kombinace. Ne všechny byly dobré, některé skončily v koši.
Bez chemie to jde taky
Protože jsem před další sezonou začala připravovat příkrmy pro malého synka, začala jsem se zajímat o to, co jíme. A moje volba byla jasná. Nahradit zbytečnou chemii v Gelfixu něčím jiným. Po nějaké době pátrání jsem objevila obyčejný pektin a zůstala u něj.
A jak vznikla moje firma? Protože se okruh kamarádek, kterým chutnal můj džem, rozrůstal, rozhodla jsem se v roce 2016 založit malou firmičku.
Tři kluci a akční máma
První džem jsem uvařila skoro před 10 lety. Od té doby se naše rodina rozrostla o další dva kluky. A tak jako máma tří akčních kluků jsem ráda, že si můžu u vaření marmelád odpočnout. Vaření džemíků mám jako velkého koníčka, a tak to asi zůstane. Proto vařím od některých druhů jen pár skleniček. Každý rok vymýšlím nové druhy, protože ráda zkouším a ochutnávám nové kombinace.