Tvarohové knedlíčky s omáčkou
Každý už určitě jedl chleba nebo rohlík s džemem. Ale víte, že džem můžete v kuchyni použít daleko častěji a být za kuchařskou hvězdu? V několika článcích vám představím své oblíbené recepty.
Klasické ovocné knedlíky u nás moc populární nejsou. Přiznám se, že je i nerada vařím. Recept na tvarohové knedlíčky z www.kucharkaprodceru.cz mě zaujal a po prvním uvaření u nás zvítězil. Tyto knedlíčky jsou extrémně jednoduché, rychlé a přitom nadýchané a lehké jako pírko. Jsou totiž neplněné. Já jsem si původní recept ještě zjednodušila omáčkou z džemu. Tak pojďme uvařit oběd, který děti milují, nebo dezert, kterým všechny ohromíte.
Na 4 porce budete potřebovat:
- 350 g měkkého plnotučného tvarohu
- 100 g strouhanky
- 1 žloutek
- 2 celá vejce
- 50 g rozpuštěného másla
- 2 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- 1 sklenička džemu Černé bobule s malinami
- 1 zakysaná smetana
- strouhaný perník
Do velkého hrnce nalijte asi tři litry vody. Z těsta tvořte mírně navlhčenýma rukama knedlíčky. Velikost si zvolte podle sebe. Já pro děti dělám menší. Opatrně je dejte do vody a nechte přibližně 7 až 10 minut táhnout (voda by neměla viditelně vařit).
Než se knedlíčky uvaří, tak rychle na omáčku. Stačí dát džem do malého rendlíku a přidat trošku vody. Neohřívejte džem moc zprudka, aby se nepřipálil. Pokud bude moc hustý, přidejte ještě trošku vody. Pokud bude moc řídký, vařte o něco déle, aby se voda vypařila.
Uvařené knedlíčky vyndejte z vody a můžeme servírovat. Dejte na talířek omáčku, do ní knedlíčky a ozdobte zakysanou smetanou a strouhaným perníkem. Dobrou chuť.
Kdyby náhodou právě tento džemík nebyl zrovna na skladě, tak vyzkoušejte třeba Broskve s mangem, Borůvky s rybízem nebo třeba Hrušky s vanilkou.